Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Είν' η ζωή μικρές στιγμές, και τίποτ' άλλο...

     Πιστεύω ακράδαντα πως η ζωή έχει τη γεύση που της δίνουμε εμείς οι ίδιοι κι αυτό, γιατί είναι καθαρά δική μας επιλογή το αν θα στεναχωρηθούμε για τις προσωρινές ατυχίες μας ή αν θα χαρούμε για όλα τα πολύτιμα που απολαμβάνουμε εμείς κι άλλοι τα ονειρεύονται. Μόνο τα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας πρέπει να μας στεναχωρούν, αλλά ακόμα κι αυτά μέχρι ενός βαθμού γιατί, παράλληλα, έχουν ρόλο να μας υπενθυμίζουν πόσο σπάνιο και ιδιαίτερο δώρο είναι η ζωή, που δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να απολαύσουν όπως θα ήθελαν.

   Φυσικά, η απώλεια αγαπημένου προσώπου είναι εξίσου μια κατάσταση που δύσκολα ξεπερνιέται, πολλές φορές και καθόλου, ωστόσο η συνήθεια έχει μεγάλη δύναμη και ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και, μαζί με την ίδια τη ζωή, ο καλύτερος δάσκαλος.

   Έχουμε αμέτρητους λόγους να χαιρόμαστε, και σίγουρα μπορούμε να βρούμε κ άλλους τόσους για να λυπόμαστε, όμως οι λόγοι χαράς είναι αυτοί που πρέπει να νοηματοδοτούν τη ζωή μας.

   Αν και ξέρουμε τον απρόβλεπτο χαρακτήρα της ζωής έχουμε πάντα την πεποίθηση πως οι συμφορές και οι ατυχίες δεν αφορούν εμάς , διότι εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν μας αξίζει να υποφέρουμε, λες και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που γεννιούνται σε εμπόλεμη ζώνη και δεν έχουν ούτε καν νερό και φαγητό, έχουν κάνει τα σοβαρότερα και πιο καταδικαστέα εγκλήματα. Λες και όλοι εκείνοι που δεν μπορούν να απολαύσουν τα δικαιώματα που έχουν απλώς και μόνο ως άνθρωποι, είναι ένοχοι. Λες και ο θεός κάνει διακρίσεις, λες και η αδικία επιλέγει πάντα τους πιο αδύναμους.

 Γι' αυτό λοιπόν, προς τι η μιζέρια και η μελαγχολία; Όσο δεν κινδυνεύουμε, όσο έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας νοιάζονται και δεν είμαστε μόνοι σε μια απέραντη ζούγκλα, όσο το μέλλον μας προβλέπεται ευοίωνο...ας το χαρούμε! Ας το απολαύσουμε! Η ζωή είναι απλά στιγμές και ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μια απειροελάχιστη κουκίδα στην απεραντότητα του σύμπαντος, στην αιωνιότητα. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε την κουκίδα αυτή πιο φωτεινή, ας της δώσουμε περιεχόμενο και ποιότητα, αφού δεν μπορούμε να της δώσουμε διάρκεια.

Είναι τόσο απλό να δίνουμε και να παίρνουμε μηνύματα, μαθήματα, συμπεριφορές ανθρωπιάς και θα ήταν κάτι τόσο όμορφο και λογικό σ' έναν κόσμο σκληρό! Όμως πολλοί το ξεχνάμε όντας απασχολημένοι με οτιδήποτε άλλο...μικρότερης σημασίας...

"Μπροστά στον σταυρό που κουβαλά κάποιος άλλος, σιωπηρά και καρτερικά, το δικό σου βάσανο είναι σταυρουδάκι βαφτιστικό" Αύγουστος Κορτώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου