Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ (για προγράμματα "διάσωσης")

Μιλάνε (ακόμα!) για πρόγραμμα διάσωσης.Ένα πρόγραμμα δηλαδή,που (υποτίθεται) έχει ως σκοπό να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Πάντως αυτό το πρόγραμμα μόνο διάσωσης δεν μπορεί να είναι όσο κι αν χτυπιούνται οι Γερμανοί και η ΝΔ. Γιατί,πως μπορεί να αποκαλείται πρόγραμμα διάσωσης όταν στα λίγα χρόνια εφαρμογής του η Ελλάδα έχει κάνει ρεκόρ στις αυτοκτονίες,στην ανεργία και στην μετανάστευση των νέων;;; Για ποια διάσωση μας μιλάνε;;;; Και πως γίνεται να μιλάνε ακόμα για αυτήν την υποτιθέμενη διάσωση,όταν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από ένα τέτοιο πρόγραμμα,αλλά αντιθέτως,όλοι οι Έλληνες έχουν αγανακτήσει και απελπιστεί;;; Δεν τους είναι αρκετό που τουλάχιστον το 72% των Ελλήνων βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης,και πολύ περισσότερο,στην στάση που κρατάει απέναντι στην ΕΕ.
Μα που ξανακούστηκε τόσο θερμή υποστήριξη σε μια κυβέρνηση;;;
Η Ελλάδα αυτό τον καιρό αποτελεί παγκόσμια ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης,όχι τόσο γιατί δώσαμε τέλος στον δικομματισμό όσο επειδή θέλουμε να δώσουμε τέλος στην κοροϊδία,στον εξευτελισμό και στην υποδούλωση. Θέλουμε να είμαστε ξανά περήφανοι που είμαστε Έλληνες,και που γεννηθήκαμε σε μια χώρα με τόσο μεγάλο και σπουδαίο παρελθόν και τόσο σημαντική ιστορία.
Θέλουμε να είμαστε ξανά ανεξάρτητοι και να μην έχουμε ανάγκη καμιά Γερμανία,δήθεν να μας σώσει. Γιατί αυτό είναι παράλογο! Ειδικά η Γερμανία, είναι η πιο ακατάλληλη χώρα για να παίξει αυτό το ρόλο.Γιατί μπορεί πολλοί να ξεχνάνε,ή να επιλέγουν να μη θυμούνται,αλλά δεν έχουν περάσει παρά μόνο 60 χρόνια από τότε που η Γερμανία είχε το ρόλο του τιμωρού δικαστή.Από τότε που νόμιζαν οι ηγέτες της πως θα "διορθώσουν" τον κόσμο,προβαίνοντας σε πειράματα με ανθρώπους(!!) και σε γενοκτονίες και άλλες τέτοιες απάνθρωπες καταστάσεις. Γι'αυτό,ειδικά η Γερμανία,που ακόμα δεν έχει φύγει από τα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα,δεν μπορεί να επικαλείται το ρόλο του "σωτήρα" με δήθεν προγράμματα "διάσωσης",ούτε μπορεί να μας ζητάει να σκύβουμε το κεφάλι και να υπακούμε ,όντας έτσι το πειραματόζωό τους και συνάμα ένα παράδειγμα προς μίμηση και για τις άλλες χώρες. Ειδικά η Γερμανία δεν μπορεί να δίνει σε μας τελεσίγραφα απειλώντας μας πως θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση αν δεν συμμορφωθούμε με τις επιταγές της.
Γιατί στο τέλος της μέρας,και στο πλήρωμα του χρόνου,ΔΕΝ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. Και δεν μας χρωστάει μόνο υλική περιουσία,αλλά μας χρωστάει την εθνική μας αξιοπρέπεια,αυτή που είχε ποδοπατήσει ήδη από την εποχή των Παγκοσμίων Πολέμων,αυτή που είχε ποδοπατήσει όταν εν ψυχρώ δολοφονούσε αθώες ψυχές που δεν είχαν προλάβει καν να ονειρευτούν τη ζωή τους και κάποιος εγκληματίας τους την πήρε.Μας χρωστάει την ελευθερία μας που νομίζει πως μπορεί να την εξαγοράσει,αλλά πολύ περισσότερο χρωστάει στη χώρα που δημιούργησε το Δημοκρατικό πολίτευμα, να ζήσει στη Δημοκρατία που της αξίζει,χωρίς εκπτώσεις και με όλες τις τιμές.
Γι'αυτό,για ποιο πρόγραμμα "διάσωσης" μας μιλάτε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου